Kimchi – tradiční korejská specialita z pikantně kvašené zeleniny. Naučte se připravit domácí kimchi jednoduše a rychle s naším receptem. Skvělá příloha ke všem asijským pokrmům plná prospěšných bakterií pro zdraví střevní mikroflóry.

Suroviny

  • 1 kg čínského zelí
  • 1 mrkev
  • 1 řepa
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce chilli pasta
  • 1 lžíce cukru
  • 6 lžic soli

Postup

  1. Čínské zelí natřete solí a nechte 2 hodiny odstát, aby zelenina pustila vodu.
  2. Propláchněte zelí a nechte odkapat.
  3. Oloupejte a nakrájejte na nudličky mrkev a řepu.
  4. Přidejte nakrájené zeleniny do mísy spolu s nasekaným česnekem.
  5. Přidejte rybí omáčku, sójovou omáčku, chilli pastu a cukr. Smíchejte dohromady.
  6. Vše dobře promíchejte a dejte do skleněné nádoby s víkem.
  7. Nechte kvasit při pokojové teplotě minimálně 2 dny.
  8. Kimchi je hotová a můžete ji skladovat v lednici.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *