15. 8. 2025
Autor: Michal Němeček
Bulgogi marinované korejské hovězí strips
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo korejské kuchyně s receptem na Bulgogi, tradiční marinované hovězí strips. Naučte se, jak správně připravit marinádu s bohatými chutěmi, a získáte tak šťavnaté a lahodně kořeněné maso, které se rozplyne na jazyku. Ideální na grilování či smažení na pánvi. Přinášíme krok za krokem průvodce, tipy na servírování a varianty receptu!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (ideálně jemného roštěnce nebo svíčkové)
  • 1 hruška, nastrouhaná
  • 4 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 50 ml sójové omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce jemně nasekané jarní cibulky
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžíce mletého červeného korejského chilli (volitelné)

Postup

  1. Nakrájejte hovězí maso na tenké proužky. Pro snadnější krájení můžete maso na chvíli vložit do mrazáku.
  2. V míse smíchejte nastrouhanou hrušku, česnek, sójovou omáčku, sezamový olej, cukr, jarní cibulku, černý pepř a případně chilli, aby vznikla marináda.
  3. Přidejte proužky masa do marinády a dobře promíchejte, aby bylo maso ze všech stran pokryté. Nechte marinovat nejméně 30 minut, ideálně přes noc v chladničce.
  4. Rozpalte gril nebo pánev na střední až vysokou teplotu. Vyjměte maso z marinády a grilujte z každé strany několik minut, dokud není dobře propečené a na vnější straně křupavé.
  5. Podávejte posypané sezamovými semínky a případně s dalšími korejskými přílohami jako je kimchi nebo rýže.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *