17. 8. 2025
Autor: Petr Kolář
Tempura krevetky s dipem soy
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné japonské tempuru krevetky s omáčkou soy! Tento recept vám přinese skvělou kombinaci křupavých krevetek obalených v lehkém těstíčku a lahodné omáčky soy. Skvělá chuť a jednoduchá příprava!

Suroviny

  • 200g krevetek
  • 100g hladké mouky
  • 150ml studené vody
  • 1 vejce
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička sezamového oleje
  • olej na smažení

Postup

  1. Oloupejte krevetky a odstraňte střevo.
  2. V misce smíchejte mouku, vejce a studenou vodu, dokud nevznikne hladké těsto.
  3. Přidejte sójovou omáčku, cukr a sezamový olej a znovu promíchejte.
  4. Krevetky namočte do těsta a dejte smažit do rozpáleného oleje, dokud nebudou zlatě hnědé a křupavé.
  5. Hotové tempuru podávejte s dipem ze sójové omáčky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *