18. 8. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Indonéský krabí salát, zvaný také „Gado Gado“, je lahodný recept plný exotických chutí a vůní. Tento tradiční indonéský pokrm spojuje syrovou zeleninu, vařené brambory a krabí maso se sladkokyselou arašídovou omáčkou. Připravte si tento lahodný pokrm a dejte své chuťové buňky na cestu do Asie!
Suroviny
- 200 g krabího masa
- 1 červená paprika
- 1 okurka
- 1 mrkev
- 1 červená cibule
- 100 g fazolových klíčků
- Čerstvá koriandr
- Čerstvá mátová lístky
- 50 g arašídů
- Limetková šťáva
- Sójová omáčka
- Med
- Sůl, pepř
Postup
- Nastrouhejte papriku, okurku, mrkev a cibuli na tenké nudličky.
- Drobno nasekejte koriandr a mátu.
- Smíchejte zeleninu, koriandr, mátu a fazolové klíčky v míse.
- Přidejte na kostičky nakrájené krabí maso a promíchejte.
- V misce smíchejte limetkovou šťávu, sójovou omáčku, med, sůl a pepř podle chuti a zalijte jím salát.
- Před podáváním posypte salát nasekanými arašídy.




