18. 8. 2025
Autor: Petr Kolář
Indonéský krabí salát
zdroj: Recepty 24/7

Indonéský krabí salát, zvaný také „Gado Gado“, je lahodný recept plný exotických chutí a vůní. Tento tradiční indonéský pokrm spojuje syrovou zeleninu, vařené brambory a krabí maso se sladkokyselou arašídovou omáčkou. Připravte si tento lahodný pokrm a dejte své chuťové buňky na cestu do Asie!

Suroviny

  • 200 g krabího masa
  • 1 červená paprika
  • 1 okurka
  • 1 mrkev
  • 1 červená cibule
  • 100 g fazolových klíčků
  • Čerstvá koriandr
  • Čerstvá mátová lístky
  • 50 g arašídů
  • Limetková šťáva
  • Sójová omáčka
  • Med
  • Sůl, pepř

Postup

  1. Nastrouhejte papriku, okurku, mrkev a cibuli na tenké nudličky.
  2. Drobno nasekejte koriandr a mátu.
  3. Smíchejte zeleninu, koriandr, mátu a fazolové klíčky v míse.
  4. Přidejte na kostičky nakrájené krabí maso a promíchejte.
  5. V misce smíchejte limetkovou šťávu, sójovou omáčku, med, sůl a pepř podle chuti a zalijte jím salát.
  6. Před podáváním posypte salát nasekanými arašídy.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *