18. 8. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Kimchi jjigae je tradiční korejská polévka plná pálivých chutí, které vám rozproudí krev v žilách. Sestavte si svou vlastní verzi tohoto oblíbeného pokrmu plného kyselé zelí kimchi, kousků vepřového masa, tofu a čerstvých zelenin. Naučte se vařit pikantní kimchi jjigae a dopřejte si pravou korejskou lahůdku!
Suroviny
- 400g kimchi
- 200g vepřového masa (nasekaného na kostky)
- 1 cibule (nasekaná)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 600ml vývaru
- Tofu (podle chuti)
- Houby (např. šampiňony, podle chuti)
- Šalotka (nasekaná, pro posypaní)
Postup
- Na rozpáleném oleji osmažte cibuli a česnek, přidejte maso a restujte, dokud není maso zprudka.
- Přidejte kimchi a houby, restujte dalších pár minut.
- Přilijte vývar, přidejte sójovou omáčku a cukr, nechte vařit alespoň 20 minut.
- Přidejte tofu nakrájené na kostky a nechte vařit dalších 10 minut.
- Podávejte posypané se šalotkou a můžete podávat s rýží.




