20. 8. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte skvělý recept na lahodnou tempuru zeleninu a krevety. Křupavá a chutná směs zeleniny a mořských plodů smažená v lehkém těstu je ideální jako hlavní chod nebo jako lahodná pochoutka. S tímto receptem si určitě zamilujete japonskou kuchyni! Sledujte krok za krokem návod na přípravu tempury a překvapte své blízké tímto lahodným pokrmem.
Suroviny
- zelenina podle vlastního výběru (např. cuketa, paprika, cibule)
- krevety
- mouka
- ledová voda
- sůl
- olej na smažení
Postup
- Pokrájejte zeleninu na menší kousky a zbavte krevet hlaviček a střev.
- V misce smíchejte mouku, ledovou vodu a špetku soli, dokud nedostanete hladké těsto.
- Ohřejte olej na smažení v hlubokém hrnci nebo pánvi.
- Přendejte kousky zeleniny a krevety do těsta a orestujte je ve vroucím oleji, dokud nejsou zlatě hnědé a křupavé.
- Vyjměte je pomocí naběračky a nechte okapat na papírovém ubrousku.
- Podávejte s omáčkou podle vlastního výběru.




