22. 8. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Thajský zeleninový wok s krevetami je lahodný recept plný exotických chutí a vůní. Naučte se připravit tento rychlý a zdravý pokrm plný čerstvé zeleniny a šťavnatých krevet ve vlastní kuchyni. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést do světa thajských lahůdek!
Suroviny
- 250g krevet
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200g čerstvých hrášků
- 200g bambusových výhonků
- 2 lžíce sójové omáčky
- čerstvá koriandr a limetka na ozdobu
- sůl, pepř a olej na smažení
Postup
- Oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek na jemné kousky.
- Smažte krevety v pánvi na oleji po dobu 3-4 minut, dokud nezmění barvu.
- Přidejte cibuli a česnek a osmažte je dozlatova.
- Přidejte nakrájenou papriku, nakrájenou mrkev a hrášky a dusíme dalších 5 minut.
- Přidejte bambusové výhonky a sójovou omáčku a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Po chvíli smažení přidejte krevety zpět do pánve a dobře promíchejte.
- Podávejte s vařenou rýží a ozdobte nasekanou koriandrem a plátkem limetky.




