23. 8. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Bakwan jsou lahodné smažené zeleninové kuličky, které si můžete snadno připravit doma. Tento tradiční indonéský pokrm se skládá z různých druhů zeleniny, která je smíchaná s křupavou směsí těsta a následně smažená do zlatavého tvaru. Pokud milujete exotické chuťové zážitky, určitě vyzkoušejte recept na bakwany a nechte se unést lahodnými kombinacemi chutí a vůní.
Suroviny
- 2 hrnky múky
- 1 lyžička kari
- ½ lyžičky soli
- 1 cibule, nakrájená na tenké proužky
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 100 g zelené fazolky, nakrájené na malé kousky
- 1 červená paprika, nakrájená na malé kousky
- 1 vajíčko
- Voda podle potřeby
- Olej na smažení
Postup
- V misce smíchejte múku, kari a sůl.
- Přidejte cibuli, mrkev, fazolku, papriku a vajíčko a promíchejte.
- Pomalu přilévejte vodu a míchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
- Rozpálený olej v hlubokém hrnci.
- Formujte malé kuličky z těsta a vložte do horkého oleje.
- Smažte, dokud nejsou kuličky zlatě hnědé.
- Vyjměte a nechte okapat na papírovém ubrousku.
- Počkejte pár minut a pak můžete podávat!




