23. 8. 2025
Autor: Petr Kolář
Bakwan – smažené zeleninové kuličky
zdroj: Recepty 24/7

Bakwan jsou lahodné smažené zeleninové kuličky, které si můžete snadno připravit doma. Tento tradiční indonéský pokrm se skládá z různých druhů zeleniny, která je smíchaná s křupavou směsí těsta a následně smažená do zlatavého tvaru. Pokud milujete exotické chuťové zážitky, určitě vyzkoušejte recept na bakwany a nechte se unést lahodnými kombinacemi chutí a vůní.

Suroviny

  • 2 hrnky múky
  • 1 lyžička kari
  • ½ lyžičky soli
  • 1 cibule, nakrájená na tenké proužky
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 100 g zelené fazolky, nakrájené na malé kousky
  • 1 červená paprika, nakrájená na malé kousky
  • 1 vajíčko
  • Voda podle potřeby
  • Olej na smažení

Postup

  1. V misce smíchejte múku, kari a sůl.
  2. Přidejte cibuli, mrkev, fazolku, papriku a vajíčko a promíchejte.
  3. Pomalu přilévejte vodu a míchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
  4. Rozpálený olej v hlubokém hrnci.
  5. Formujte malé kuličky z těsta a vložte do horkého oleje.
  6. Smažte, dokud nejsou kuličky zlatě hnědé.
  7. Vyjměte a nechte okapat na papírovém ubrousku.
  8. Počkejte pár minut a pak můžete podávat!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *