24. 8. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na smažený rýžový nákyp s hovězím masem, který potěší vaše chuťové buňky! Tento jednoduchý a chutný pokrm je skvělou volbou pro rychlý oběd nebo večeři. S přidáním různých bylinek a koření můžete tento nákyp upravit podle své chuti. Podívejte se na náš recept a dejte si tento lahodný pokrm i vy!
Suroviny:
- 400 g rýže
- 500 g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 vejce
- 100 g hrášku
- olej na smažení
- sůl, pepř, kari kůra
Postup:
- Nejprve si uvaříme rýži podle návodu na obalu a necháme ji vychladnout.
- Hovězí maso nakrájíme na menší kousky a osolíme, opepříme a orestujeme na pánvi.
- Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a povaříme do změknutí.
- V míse smícháme uvařenou rýži s rozšlehanými vejci, přidáme hrášek a dochutíme kari kůrou.
- Do směsi přidáme orestované maso s cibulí a promícháme.
- Vše nalijeme do vymazaného pekáčku a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 30 minut.
- Po upečení nákyp můžeme podle chuti ozdobit nasekanou petrželkou nebo natrhatým koprem.




