24. 8. 2025
Autor: Michal Němeček
Indonéský smažený rýžový nasi goreng
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si chuť Indonésie s tímto autentickým receptem na Nasi Goreng! Smažený rýžový pokrm plný chutí, který je rychlý, jednoduchý a variabilní. Plněný čerstvou zeleninou, kousky kuřete nebo krevetami a typickými indonéskými kořením. Čtěte více a objevte krok za krokem, jak na tento oblíbený asijský pokrm, který si můžete připravit i doma.

Suroviny

  • 2 šálky vařené rýže (nejlépe zbylé z předešlého dne)
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 malá cibule, nasekaná
  • 1 kuřecí prso, nakrájené na malé kousky
  • 2 vejce
  • 1 malá mrkev, nakrájená na malé kostičky
  • 50 g zelených fazolek, nakrájených na krátké úseky
  • 1/4 šálku nakrájeného kapusty
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce oyster omáčky
  • 1 lžíce kečupu manis (indonéský sladký sójový kečup)
  • 1 lžička mletého čili (nebo podle chuti)
  • Šťáva z 1/2 limetky
  • Sůl a černý pepř podle chuti
  • Na ozdobu: nakrájená jarní cibulka, plátky okurky, plátek limetky

Postup

  1. Rozehřejte na pánvi trochu oleje. Přidejte česnek a cibuli a smažte dozlatova.
  2. Přidejte kuřecí maso a smažte, dokud nebude maso téměř uvařené.
  3. Můžete do pánve přidat uvařené vejce. Rozdrťte je vařečkou a nechte lehce osmahnout.
  4. Přidejte mrkev a fazolky a smažte, dokud nezměknou.
  5. Přidejte rýži, kapustu, sojovou omáčku, oyster omáčku, kečup manis a čili. Dobře promíchejte a smažte několik minut, dokud nebude rýže rovnoměrně obalená a směs začne být horká.
  6. Zakápněte limetkovou šťávou a ochuťte solí a pepřem.
  7. Smažte vše dohromady ještě několik minut, dokud každý kousek není horký a mírně křupavý.
  8. Podávejte nasi goreng na talíři, ozdobené jarní cibulkou, okurkovými plátky a plátkem limetky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *