25. 8. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Sate ayam, neboli kuřecí špízy, jsou lahodné indonéské pokrmy, které potěší milovníky exotického a kořeněného jídla. Tento tradiční recept kombinuje šťavnaté kousky kuřecího masa s aromatičními kořeními a omáčkou, která vám rozhodně zpříjemní vaší chuťovou buňku. Vyzkoušejte připravit sate ayam doma a pusťte se na cestu do exotického světa indonéské kuchyně! Suroviny:
- 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička kari pasty
- 1 červená paprika, nakrájená na kousky
- 1 cibule, nakrájená na kousky
- Špejle na grilování
Postup:
- V misce smíchejte sójovou omáčku, med, česnek a kari pastu.
- Přidejte kuřecí maso a nechte marinovat alespoň hodinu v lednici.
- Nasaděte kousky masa na špejle střídavě s paprikou a cibulí.
- Grilujte špízy na středně vysoké teplotě asi 10-15 minut, občas obracíce a potírajte marinádou.
- Sate ayam můžete podávat s rýží nebo salátem.





