25. 8. 2025
Autor: Petr Kolář
Sate ayam – kuřecí špízy tínhými pokrm z Indonésie
zdroj: Recepty 24/7

Sate ayam, neboli kuřecí špízy, jsou lahodné indonéské pokrmy, které potěší milovníky exotického a kořeněného jídla. Tento tradiční recept kombinuje šťavnaté kousky kuřecího masa s aromatičními kořeními a omáčkou, která vám rozhodně zpříjemní vaší chuťovou buňku. Vyzkoušejte připravit sate ayam doma a pusťte se na cestu do exotického světa indonéské kuchyně! Suroviny:

  • 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička kari pasty
  • 1 červená paprika, nakrájená na kousky
  • 1 cibule, nakrájená na kousky
  • Špejle na grilování

Postup:

  1. V misce smíchejte sójovou omáčku, med, česnek a kari pastu.
  2. Přidejte kuřecí maso a nechte marinovat alespoň hodinu v lednici.
  3. Nasaděte kousky masa na špejle střídavě s paprikou a cibulí.
  4. Grilujte špízy na středně vysoké teplotě asi 10-15 minut, občas obracíce a potírajte marinádou.
  5. Sate ayam můžete podávat s rýží nebo salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *