7. 9. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Bulgogi je korejský pokrm, který se skládá z plátků mletého masa marinovaného v lahodné směsi sójové omáčky, hruškové šťávy, česneku a dalších ingrediencí. Tento recept na bulgogi vám ukáže, jak připravit chutnou a šťavnatou grilovanou masu s korejským charakterem. Vyzkoušejte tento tradiční pokrm a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 500g hovězího masa (řez Buřtové)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžička nastrouhaného zázvoru
- 1 lžička sezamových semínek
- 2 lžíce oleje
Postup
- Na tenké plátky nakrájejte hovězí maso a cibuli.
- V misce smíchejte sójovou omáčku, cukr, olej, mletý pepř, zázvor, strouhaný česnek a sezamový olej.
- Poté smíchejte maso s marinádou a nechte alespoň 2 hodiny odpočinout v lednici.
- Grilujte maso na pánvi nebo grilu dozlatova.
- Po upečení posypte bulgogi sezamovými semínky a podávejte s rýží nebo zeleninou.




