7. 9. 2025
Autor: Petr Kolář
Bulgogi – korejská grilovaná masa
zdroj: Recepty 24/7

Bulgogi je korejský pokrm, který se skládá z plátků mletého masa marinovaného v lahodné směsi sójové omáčky, hruškové šťávy, česneku a dalších ingrediencí. Tento recept na bulgogi vám ukáže, jak připravit chutnou a šťavnatou grilovanou masu s korejským charakterem. Vyzkoušejte tento tradiční pokrm a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 500g hovězího masa (řez Buřtové)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžička sezamových semínek
  • 2 lžíce oleje

Postup

  1. Na tenké plátky nakrájejte hovězí maso a cibuli.
  2. V misce smíchejte sójovou omáčku, cukr, olej, mletý pepř, zázvor, strouhaný česnek a sezamový olej.
  3. Poté smíchejte maso s marinádou a nechte alespoň 2 hodiny odpočinout v lednici.
  4. Grilujte maso na pánvi nebo grilu dozlatova.
  5. Po upečení posypte bulgogi sezamovými semínky a podávejte s rýží nebo zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *