8. 9. 2025
Autor: Michal Němeček

zdroj: Recepty 24/7
Objevte klasiku čínské kuchyně s naším receptem na Kuřecí kung pao s ořechy! Toto pikantní a zároveň neodolatelně lahodné jídlo, plné křupavých ořechů a šťavnatého kuřete, je ideální volbou pro rychlou večeři. Naučte se, jak na tento oblíbený pokrm s jednoduchými kroky a běžně dostupnými ingrediencemi. Připravte si autentickou čínskou večeři doma a překvapte své blízké nejen skvělou chutí, ale i atraktivní prezentací. Klikněte zde a získejte recept nyní!
Suroviny
- 500 g kuřecích prsíček, nakrájených na kostky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce hoisin omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 kousek čerstvého zázvoru (asi 2 cm), nasekaný
- 100 g nesolených arašídů nebo kešu ořechů
- 4 jarní cibulky, nakrájené na kousky
- 1-2 sušené chilli papričky, rozdrobené (podle chuti)
- Rostlinný olej pro smažení
Postup
- Kuřecí prsa nakrájejte na kostky a promíchejte v misce se sójovou omáčkou, hoisin omáčkou a sezamovým olejem. Nechte marinovat alespoň 20 minut.
- Mezitím na pánvi na středním plameni rozehřejte trochu rostlinného oleje a osmahněte arašídy nebo kešu ořechy dozlatova. Ořechy vyjměte a odložte na stranu.
- V témže oleji osmahněte nasekaný česnek, zázvor a sušené chilli papričky do chvíle, než začnou vonět (asi 1-2 minuty).
- Přidejte marinované kuřecí maso i s marinádou a smažte, dokud není kuře plně uvařené a omáčka se trochu nezredukuje.
- Přidejte osmáhnuté ořechy a jarní cibulku a promíchejte. Vařte další 2 minuty, aby se chutě spojily.
- Podávejte s rýží nebo nudlemi.




