9. 9. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap je klasický korejský pokrm skládající se ze smíchané rýže, zeleniny, masa a pikantní omáčky. Tento barevný a chutný pokrm je oblíbený pro svou jednoduchost a bohatou chuť. Vyzkoušejte tento recept na bibimbap a dopřejte si lahodnou korejskou kuchyni přímo v pohodlí vašeho domova.
Suroviny
- 300g vařené rýže
- 100g libového hovězího masa
- 1 mrkev
- 1 okurka
- 1 cibule
- 1/2 hrnku naklíčených sójových klíčků
- 4 vajíčka
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička koření korejské chili pasta (gochujang)
Postup
- Na pánvi orestujte hovězí maso nakrájené na nudličky. Osolte a opepřete.
- Oloupejte a nakrájejte na nudličky mrkev, okurku a cibuli.
- V míse smíchejte sójovou omáčku, rýžový ocet, cukr, sezamový olej a gochujang.
- V pánev opečte vajíčka na mírném ohni.
- V misce smíchejte vařenou rýži se zbylými surovinami a omáčkou.
- Na talíři rozdělte smíchanou rýži a na vrch položte opečené vajíčko.
- Nakonec posypte sůl, pepř a sezamová semínka.
- Podávejte s kimchi a nazávisejte korejskou zeleninovou polévkou.




