9. 9. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap s krůtím masem a kimchi je tradiční korejské jídlo plné chutí a vůní. Tento recept kombinuje lahodné krůtí maso s pikantním kimchi a rýží, vytvářející neodolatelnou chuťovou explozi. Inspirujte se a připravte si toto lahodné jídlo doma!
Suroviny
- 300g krůtího masa
- 1 hrnek vařené rýže
- 1 hrnek kimchi
- 2 vejce
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 mrkev
- 1 okurka
- 1 lžíce olivového oleje
- hořčičné semínko na ozdobu
Postup
- Nejprve si nakrájejte krůtí maso na tenké plátky.
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmažte krůtí maso dozlatova.
- Přidejte sójovou omáčku a sezamový olej, promíchejte a nechejte krátce provařit.
- V další pánvi si opečte vejce na slunečný stranu, aby žloutek zůstal tekutý.
- Nakrájejte kimchi na menší kousky.
- Na talíři si naveďte vařenou rýži a na ni pokladte krůtí maso, kimchi, nakrájenou mrkev a okurku.
- Přidejte opečené vejce na vrch a ozdobte hořčičnými semínky.
- Podávejte ihned a dobrou chuť!




