9. 9. 2025
Autor: Petr Kolář
Bibimbap s krůtím masem a kimchi
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap s krůtím masem a kimchi je tradiční korejské jídlo plné chutí a vůní. Tento recept kombinuje lahodné krůtí maso s pikantním kimchi a rýží, vytvářející neodolatelnou chuťovou explozi. Inspirujte se a připravte si toto lahodné jídlo doma!

Suroviny

  • 300g krůtího masa
  • 1 hrnek vařené rýže
  • 1 hrnek kimchi
  • 2 vejce
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 mrkev
  • 1 okurka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • hořčičné semínko na ozdobu

Postup

  1. Nejprve si nakrájejte krůtí maso na tenké plátky.
  2. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmažte krůtí maso dozlatova.
  3. Přidejte sójovou omáčku a sezamový olej, promíchejte a nechejte krátce provařit.
  4. V další pánvi si opečte vejce na slunečný stranu, aby žloutek zůstal tekutý.
  5. Nakrájejte kimchi na menší kousky.
  6. Na talíři si naveďte vařenou rýži a na ni pokladte krůtí maso, kimchi, nakrájenou mrkev a okurku.
  7. Přidejte opečené vejce na vrch a ozdobte hořčičnými semínky.
  8. Podávejte ihned a dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *