20. 9. 2025
Autor: Michal Němeček
Thajské kuře s kari pastou
zdroj: Recepty 24/7

Thajské kuře s kari pastou je exotický recept, který vás okouzlí svou výraznou chutí a aromatem. Toto jídlo kombinuje křehké kousky kuřecího masa s bohatou a kořeněnou thajskou kari pastou, čerstvou zeleninou a kokosovým mlékem. Vyzkoušejte náš jednoduchý krok za krokem recept a připravte si autentické thajské jídlo přímo ve vaší kuchyni. Perfektní volba pro milovníky pikantních chutí!

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsíček, nakrájených na kousky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená na kousky
  • 2 stroužky česneku, nadrobno nakrájené
  • 4 lžíce thajské zelené kari pasty
  • 1 plechovka (400 ml) kokosového mléka
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 200 g bambusových výhonků, propláchnutých a pokrájených
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce palmového cukru nebo hnědého cukru
  • Šťáva z 1 limetky
  • Čerstvý koriandr pro ozdobu

Postup

  • Na středně velkém plameni rozehřejte olej v hluboké pánvi nebo woku.
  • Přidejte nakrájenou cibuli a česnek, smažte dozlatova.
  • Vmíchejte thajskou kari pastu a smažte společně asi 2 minuty, dokud nezačne vydávat aroma.
  • Přidejte nakrájená kuřecí prsa a opečte je ze všech stran, dokud nejsou krásně zlatavá.
  • Přilijte kokosové mléko, přidejte nakrájenou papriku a bambusové výhonky.
  • Nechejte vařit na mírném ohni 10 až 15 minut, dokud kuře není úplně měkké a omáčka se trochu nezredukuje.
  • Ochutnejte a dochuťte rybí omáčkou, cukrem a limetkovou šťávou.
  • Přeneste do servírovací mísy a ozdobte čerstvým koriandrem.
  • Podávejte s rýží nebo thajskými nudlemi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *