20. 9. 2025
Autor: Michal Němeček

zdroj: Recepty 24/7
Thajské kuře s kari pastou je exotický recept, který vás okouzlí svou výraznou chutí a aromatem. Toto jídlo kombinuje křehké kousky kuřecího masa s bohatou a kořeněnou thajskou kari pastou, čerstvou zeleninou a kokosovým mlékem. Vyzkoušejte náš jednoduchý krok za krokem recept a připravte si autentické thajské jídlo přímo ve vaší kuchyni. Perfektní volba pro milovníky pikantních chutí!
Suroviny
- 500 g kuřecích prsíček, nakrájených na kousky
- 2 lžíce oleje
- 1 velká cibule, nakrájená na kousky
- 2 stroužky česneku, nadrobno nakrájené
- 4 lžíce thajské zelené kari pasty
- 1 plechovka (400 ml) kokosového mléka
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 200 g bambusových výhonků, propláchnutých a pokrájených
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce palmového cukru nebo hnědého cukru
- Šťáva z 1 limetky
- Čerstvý koriandr pro ozdobu
Postup
- Na středně velkém plameni rozehřejte olej v hluboké pánvi nebo woku.
- Přidejte nakrájenou cibuli a česnek, smažte dozlatova.
- Vmíchejte thajskou kari pastu a smažte společně asi 2 minuty, dokud nezačne vydávat aroma.
- Přidejte nakrájená kuřecí prsa a opečte je ze všech stran, dokud nejsou krásně zlatavá.
- Přilijte kokosové mléko, přidejte nakrájenou papriku a bambusové výhonky.
- Nechejte vařit na mírném ohni 10 až 15 minut, dokud kuře není úplně měkké a omáčka se trochu nezredukuje.
- Ochutnejte a dochuťte rybí omáčkou, cukrem a limetkovou šťávou.
- Přeneste do servírovací mísy a ozdobte čerstvým koriandrem.
- Podávejte s rýží nebo thajskými nudlemi.




