21. 9. 2025
Autor: Michal Němeček
Pho bo s hovězím masem
zdroj: Recepty 24/7

Objevte autentický recept na Pho bo, tradiční vietnamskou polévku s hovězím masem, která je oblíbená po celém světě. Naučte se, jak připravit bohatý a⁤ aromatický⁤ vývar z hovězích kostí a koření, jakým způsobem správně uvařit nudle‍ a jaké ingredience⁢ přidat, aby váš Pho bo‍ chutnal přesně jako v Hanoji. Perfektní‍ recept na jakoukoli příležitost, ať už hledáte hřejivý comfort food ​nebo lehký a zdravý pokrm. Krok za krokem vás provedeme přípravou této exotické delikatesy, včetně‌ tipů na servírování a ‍variací, které si ‍můžete přizpůsobit⁣ podle své chuti. Vyzkoušejte tento úžasný recept na⁣ Pho bo a přeneste si kus Vietnamu přímo na váš stůl!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (ideálně krk nebo zadní)
  • 3 l vody
  • 2⁢ ks hvězdičkového anýzu
  • 2 ks hřebíčku
  • 1 malá skořicová tyčinka
  • 1 ks zázvoru (asi⁤ 5 cm), na plátky
  • 1 cibule, neoloupaná, přepůlená
  • 3-4 lžíce rybí omáčky (podle chuti)
  • 50 g čerstvé rice noodles (rýžové nudle)⁣ na osobu
  • Nové koření, sůl

Postup

  1. Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu s hovězím masem. Jakmile voda začne vřít, zbavíme vývar pěny a přidáme hřebíček, hvězdičkový anýz, skořici, zázvor, cibuli a ⁢trochu soli. Vaříme na mírném ohni až do měkka, zhruba 2 až 3 hodiny.
  2. Cibuli a zázvor před přidáním do hrnce spálíme nad otevřeným plamenem, aby se uvolnily aroma. Poté je vložíme ‍do vývaru.
  3. Když je⁣ maso​ měkké,⁢ vyjmeme ho z vývaru, nakrájíme na tenké⁢ plátky a ⁤odložíme stranou. ‌Vývar sceďte, aby⁤ byl co nejčistší.
  4. V kastrůlku ⁤si uvařte rýžové nudle podle návodu na balení.
  5. Vývar osolíme a přidáme rybí omáčku pro dosažení požadované slanosti.
  6. Na talíře rozdělíme nudle, přidáme na ⁤plátky nakrájené maso a zalijeme horkým vývarem.
  7. Pho podáváme‌ s bylinkami jako je ‍bazalka, koriandr, zelené cibulky, lžící hoisin ‌omáčky ​a limetkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *