7. 10. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte připravit lahodnou indonéskou polévku bakso s kuličkami doma! Tato tradiční indonéská specialita je plná bohatých chutí a exotických koření, které jistě potěší vaše chuťové buňky. S naším receptem na bakso jednoduše připravíte lahodnou polévku plnou aroma a šťavnatých masových kuliček. Navíc je příprava velmi snadná a rychlá, takže si můžete užít tradiční indonéskou chuť v pohodlí vašeho domova. Podívejte se na náš recept na bakso a ochutnejte kousek indonéské kuchyně!
Suroviny
- 500g mletého masa (hovězího nebo vepřového)
- 100g tapiokové mouky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička soli
- 1 vejce
- 1 lžička bílého pepře
- 1 litr hovězího vývaru
- 200g nudlí (nudlového těsta)
- 1 mrkev
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oleje
- Koriandr a petrželka na ozdobení
Postup
- V míse smíchejte mleté maso, tapiokovou mouku, prolisovaný česnek, sůl, vejce a bílý pepř. Vytvarujte z této směsi malé kuličky.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte kuličky masové směsi, dokud nejsou zlatě hnědé.
- V hrnci přiveďte k varu hovězí vývar. Přidejte na kolečka nakrájenou mrkev a nechte vařit asi 5 minut.
- Přidejte nudle a vařte podle návodu na obalu. Přidejte osmažené kuličky a sójovou omáčku.
- Na závěr podávejte posypané nasekaným koriandrem a petrželkou.




