12. 10. 2025
Autor: Petr Kolář
Kimchi – tradiční korejská fermetovaná zelenina
zdroj: Recepty 24/7

Objednejte si chuťovou explozi s tradiční korejskou fermentovanou zeleninou – kimchi! Naučte se připravit domácí kimchi plné chuti a zdraví s naším receptem. Obohaťte svou korejskou kuchyni tímto lahodným a osvěžujícím pokrmem!

Suroviny

  • 1 hlávka zelí čínského
  • 100 g ředkviček
  • 1 mrkev
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžíce čili pasty

Postup

  1. Na začátek si připravte zeleninu – nakrájejte zelí čínského na menší kousky, ředkvičky na plátky a mrkev na nudličky. Nakonec nasekejte česnek na jemno.
  2. V míchací míse smíchejte zelí, ředkvičky, mrkev a česnek. Přidejte sůl, cukr, rybí omáčku, mletou papriku a čili pastu.
  3. Důkladně promíchejte a nechte směs odpočívat přibližně 1 hodinu, aby se zelenina zkysela.
  4. Po hodině přesuňte směs do sterilizované sklenice a lisem ji dobře ucpěte, aby nedošlo k oxidaci.
  5. Nechte sklenici s kimchi fermentovat při pokojové teplotě minimálně 2 dny (čím déle, tím intenzivnější chuť).
  6. Po dokončení fermentace přesuňte kimchi do chladničky a skladujte do 1 měsíce. Po otevření spotřebujte do týdne.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *