15. 10. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Nasi goreng je oblíbené indonéské jídlo, které je tentokrát připravené veganským způsobem s křupavým tofu. Tento lahodný pokrm plný exotických chutí si zamilují i ti, kteří nejedí žádné živočišné produkty. Vyzkoušejte recept na nasi goreng vegan s tofu a pochutnejte si na lahodné kombinaci rýže, zeleniny a koření!
Suroviny
- 200g bílého rýže
- 150g tofu
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 100g hrášku
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička koření na wok
- Sójový olej
- Skořice
- Sůl a pepř
Postup
- Proveďte rýži tak, jak je uvedeno na obalu.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm na kostičky nakrájené tofu, dokud nebude zlato hnědé. Poté ho vyndejte z pánve.
- Přidejte na máslo osmahnout nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek, nakrájenou mrkev a hrášek.
- Po chvíli přidejte kurkumu, koření na wok, sůl a pepř.
- Nakonec přidejte rýži a tofu, které jste vyndali na začátku, a vše promíchejte.
- Hotovo! Příjemnou chuť!




