22. 10. 2025
Autor: Petr Kolář
Kuřecí satay s omáčkou kacang
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na kuřecí satay s omáčkou kacang, tradiční jihovýchodní asijské pokrm plný exotických chutí a vůní. Skvělá kombinace grilovaných kuřecích kousků a omáčky kacang z arašídů, která dodá pokrmu intenzivní chuť a nutriční hodnoty. Podle tohoto receptu si jednoduše připravíte skvělou večeři plnou rozmanitých chutí, která potěší všechny gurmány i milovníky asijské kuchyně. S trochou trpělivosti a kvalitních surovin zaručeně učarujete i těm nejnáročnějším gurmánům. Pusťte se do přípravy a užijte si exotické dobroty přímo v pohodlí vaší kuchyně.

Suroviny

  • 400g kuřecích prsou
  • 100ml kokosového mléka
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 stroužek česneku
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na jemno nakrájejte kuřecí prsa a dejte do mísy.
  2. Přidejte kokosové mléko, sójovou omáčku, med, kurkumu, kmín, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Zamíchejte a nechte marinovat minimálně 30 minut.
  3. Poté připravte omáčku kacang – smíchejte 100g arašídového másla s 2 lžícemi sójové omáčky, 1 lžící medu a 50ml vody. Ohřívejte na mírném ohni do zhoustnutí.
  4. Na jehličkách nebo paličkách napichujte marinované kuřecí kousky a grilujte na rozpálené pánvi nebo grilu asi 5-7 minut z každé strany.
  5. Servírujte s omáčkou kacang a posypte nasekanými arašídy.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *