22. 10. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na kuřecí satay s omáčkou kacang, tradiční jihovýchodní asijské pokrm plný exotických chutí a vůní. Skvělá kombinace grilovaných kuřecích kousků a omáčky kacang z arašídů, která dodá pokrmu intenzivní chuť a nutriční hodnoty. Podle tohoto receptu si jednoduše připravíte skvělou večeři plnou rozmanitých chutí, která potěší všechny gurmány i milovníky asijské kuchyně. S trochou trpělivosti a kvalitních surovin zaručeně učarujete i těm nejnáročnějším gurmánům. Pusťte se do přípravy a užijte si exotické dobroty přímo v pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny
- 400g kuřecích prsou
- 100ml kokosového mléka
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 stroužek česneku
- sůl a pepř
Postup
- Na jemno nakrájejte kuřecí prsa a dejte do mísy.
- Přidejte kokosové mléko, sójovou omáčku, med, kurkumu, kmín, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Zamíchejte a nechte marinovat minimálně 30 minut.
- Poté připravte omáčku kacang – smíchejte 100g arašídového másla s 2 lžícemi sójové omáčky, 1 lžící medu a 50ml vody. Ohřívejte na mírném ohni do zhoustnutí.
- Na jehličkách nebo paličkách napichujte marinované kuřecí kousky a grilujte na rozpálené pánvi nebo grilu asi 5-7 minut z každé strany.
- Servírujte s omáčkou kacang a posypte nasekanými arašídy.




