24. 10. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Připravte si lahodný korejský kimchi guláš, známý také jako Kimchi jjigae. Tento tradiční recept zahrnuje pikantní kimchi, dušené vepřové maso a další chutné ingredience. Vyzkoušejte tento jednoduchý a osvěžující pokrm plný exotických chutí!
Suroviny
- 300g kimchi (korejské nakládané zeleniny)
- 200g vepřového masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku nasekané
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička gochujang (korejské červené chilli pasta)
- 1 lžička oleje
- 400ml vody nebo vývaru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi si rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
- Přidejte vepřové maso a osmahněte ho z obou stran dozlatova.
- Přidejte kimchi a míchejte asi 5 minut.
- Přilijte vodu nebo vývar a přidejte sójovou omáčku a gochujang.
- Nechejte vařit asi 15-20 minut nebo dokud maso není měkké.
- Podle chuti dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte horké s rýží nebo kimchi.




