26. 10. 2025
Autor: Michal Němeček

zdroj: Recepty 24/7
Objevte chutě Thajska s naším receptem na thajské kuřecí kari s kokosem! Tento bohatý a aromatický pokrm kombinuje jemné kousky kuřecího masa, krémové kokosové mléko a exotické kari koření pro dokonalý gastronomický zážitek. Ideální volba pro rychlou a zdravou večeři. Krok za krokem vás provedeme přípravou této lahodné speciality, která potěší každého milovníka asijské kuchyně. Zkuste to a přeneste se na chvíli do slunného Thajska!
Suroviny
- 400 g kuřecích prsou
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 lžíce thajské kari pasty (zelené nebo červené)
- 400 ml kokosového mléka
- 1 lžička rybí omáčky
- 1 lžíce palmového cukru nebo hnědého cukru
- 1 lžíce limetkové šťávy
- Handful of fresh bazalka nebo koriandr pro ozdobení
- Rýže nebo rýžové nudle pro podávání
Postup
- Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno, papriku očistěte a nakrájejte na proužky.
- Na středně silném ohni rozehřejte trochu oleje v hluboké pánvi nebo woku. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte asi 2 minuty, dokud se cibule nezačne sklíčovat.
- Přidejte thajskou kari pastu a krátce orestujte, aby se uvolnily aromaty. Poté přidejte nakrájené kuřecí maso a opečte z každé strany, dokud není maso téměř uvařené.
- Přidejte nakrájenou papriku a smažte další 2 minuty.
- Zalijte kokosovým mlékem, přidejte rybí omáčku a cukr. Promíchejte a nechte na mírném ohni vařit asi 10 minut, nebo dokud kuře není plně uvařené a omáčka se trochu nesníží.
- Na závěr přidejte limetkovou šťávu a promíchejte. Pokud je potřeba, upravte dochucení.
- Podávejte s vařenou rýží nebo rýžovými nudlemi a posypte čerstvými listy bazalky nebo koriandru.




