31. 10. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na lahodné Korejské kimchi zelí, tradiční fermentované zelí plné chutí a probiotik pro zdraví střev. Sledujte krok za krokem, jak připravit toto pikantní lahůdku z čerstvého zelí a koření podle tradiční korejské receptury. Dochutěné kimchi zelí může být skvělým doplňkem k rýži nebo masu a dodá vašim pokrmům autentickou korejskou chuť. Navštivte naše webové stránky a zkuste tento jedinečný recept ještě dnes!
Suroviny
- 1 hlávka zelí napa
- 1/4 šálku kóšové soli
- 2 mrkve nakrájené na tenké nudličky
- 1 cibule nakrájená na tenké plátky
- 3 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
- 1 čajová lžička citrónové trávy nasekané
- 1 čajová lžička pepře
- 1/4 šálku rybí omáčky
- 1/4 šálku octa
Postup
- Nejprve napa zelí nakrájejte na menší kousky a vložte do velké mísy.
- Přidejte kóšovou sůl a dobře promíchejte, aby se zelí dobře osolilo. Nechte odstát asi 2 hodiny.
- Poté dobře opláchněte zelí pod tekoucí vodou, abyste odstranili přebytečnou sůl.
- Přidejte nakrájené mrkve, cibuli, česnek, citrónovou trávu a pepř do mísy se zelím.
- Do mísy přidejte rybí omáčku a ocet a znovu dobře promíchejte všechny ingredience.
- Vložte směs do skleněné nádoby a zakryjte. Nechte fermentovat při pokojové teplotě asi 2 až 3 dny.
- Po fermentaci si můžete kimchi zelí dát do lednice, kde může dozrávat až 1 týden.




