1. 11. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na tradiční korejské jídlo bibimbap se zeleninou a hovězím masem. Skvělá kombinace rýže, dužiny, zeleniny a pikantní omáčky v jednom pokrmu. Připravte si lahodné jídlo plné chuti a exotiky!
Suroviny
- 300g hovězího masa (např. roštěnec)
- 2 hrnky vařené rýže
- 1 mrkev
- 1 hřebíček česneku
- 1 malá cuketa
- 1 hrnek špenátu
- 1 hrnek klíčků sojových bobů
- 1 vejce na měkko
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce gočužangu (korejská papriková pasta)
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na pánvi osmahneme na kostky nakrájené hovězí maso se smaženým česnekem. Ochutíme solí a pepřem.
- Na druhé pánvi osmahneme na oleji nakrájenou zeleninu (mrkev, cuketa, špenát) společně s klíčky.
- Přidáme vařenou rýži a promícháme se sójovou omáčkou.
- Nakonec přidáme gočužang a vše důkladně promícháme.
- Připravíme si misku, do které dáme směs rýže se zeleninou, nahoře položíme osmažené hovězí maso a v centru vytvoříme prostor pro vejce na měkko.
- Podáváme ihned, aby bylo jídlo stále teplé.




