8. 11. 2025
Autor: Petr Kolář
Samgyeopsal s kimchi a rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte korejskou specialitu samgyeopsal s pikantním kimchi a voňavou rýží. Tento jednoduchý a chutný recept vám přinese exotickou chuť a zážitek z pravé korejské kuchyně. Objevte nové lahůdky a užijte si skvělou večeři plnou zdravých surovin.

Suroviny

  • 400g vepřového břišního masa (samgyeopsal)
  • Kimchi
  • 200g bílé rýže
  • Sójová omáčka
  • Hřebíček
  • Česnek
  • Med
  • Skořice

Postup

  1. Nařežeme vepřové břišní maso na tenké plátky.
  2. Připravíme marinádu smícháním sojové omáčky, stroužků česneku, medu, hřebíčku a skořice.
  3. Maso marinujeme v připravené směsi a necháme odležet minimálně 30 minut.
  4. Na rozpálené pánvi nebo grilu opečeme maso z obou stran dozlatova.
  5. Rýži si uvaříme podle návodu na obalu.
  6. Smažíme kimchi na pánvi, dokud trochu nezkaramelizuje a zjemní.
  7. Podáváme samgyeopsal s kimchi a vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *