8. 11. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte korejskou specialitu samgyeopsal s pikantním kimchi a voňavou rýží. Tento jednoduchý a chutný recept vám přinese exotickou chuť a zážitek z pravé korejské kuchyně. Objevte nové lahůdky a užijte si skvělou večeři plnou zdravých surovin.
Suroviny
- 400g vepřového břišního masa (samgyeopsal)
- Kimchi
- 200g bílé rýže
- Sójová omáčka
- Hřebíček
- Česnek
- Med
- Skořice
Postup
- Nařežeme vepřové břišní maso na tenké plátky.
- Připravíme marinádu smícháním sojové omáčky, stroužků česneku, medu, hřebíčku a skořice.
- Maso marinujeme v připravené směsi a necháme odležet minimálně 30 minut.
- Na rozpálené pánvi nebo grilu opečeme maso z obou stran dozlatova.
- Rýži si uvaříme podle návodu na obalu.
- Smažíme kimchi na pánvi, dokud trochu nezkaramelizuje a zjemní.
- Podáváme samgyeopsal s kimchi a vařenou rýží.




