12. 11. 2025
Autor: Petr Kolář
Ramen s vepřovým masem a vajíčkem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na domácí ramen s vepřovým masem a vajíčkem. Tento tradiční japonský pokrm si můžete snadno připravit doma a nechat se unést exotickými chutěmi. Pojďte si vychutnat lahodnou miso polévku s výraznou chutí vepřového masa a dochucené vajíčko, které svou konzistencí dokonale doplní pravé japonské ramen nudle. Zkuste tento recept ještě dnes a dopřejte si nezapomenutelnou gastronomickou zkušenost!

Suroviny

  • 200g vepřového masa
  • 2 vajíčka
  • 200g ramen nudlí
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička kari pasty
  • čerstvá zelenina podle chuti (např. mrkev, cibule, špenát)
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na kousky nakrájené vepřové maso.
  2. Přidáme nakrájenou zeleninu a restujeme do měkka.
  3. Přidáme sójovou omáčku, rybí omáčku, sezamový olej, cukr, kari pastu, sůl a pepř podle chuti a promícháme.
  4. Na druhé pánvi uvaříme 2 vajíčka natvrdo.
  5. V hrnci uvaříme ramen nudle podle návodu na obalu.
  6. Nudle odcedíme, rozdělíme do misky a zalijeme horkou vodou.
  7. Přidáme vařené maso se zeleninou a nakrájené vajíčko na čtvrtky.
  8. Hotové ramen posypeme nasekanou cibulkou a podáváme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *