15. 11. 2025
Autor: Michal Němeček
Thajský zelený kari s kuřetem
zdroj: Recepty 24/7

Objevte chutě Thajska s tímto autentickým receptem na thajský zelený kari s kuřetem! Tento pikantní a bohatý pokrm nabízí dokonalou kombinaci krémového kokosového mléka, ostré zelené kari pasty a šťavnatého kuřecího masa. V našem podrobném návodu naleznete snadné kroky a tipy, jak připravit dokonalé thajské kari doma. Vhodné pro milovníky exotických chutí a ideální pro každý speciální oběd či večeři. Přineste kousek Thajska na svůj jídelní stůl s tímto lahodným a osvěžujícím jídlem. Nezapomeňte na doporučení k doplnění chutí, jako jsou čerstvá bazalka, koriandr a limetka!

Suroviny

  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce zeleného kari pasty
  • 500 g kuřecích prsíček, nakrájených na kousky
  • 1 balení thajské zeleniny (např. bambusové výhonky, baby kukuřice, zelené fazolky)
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru (ideálně palmového)
  • 1 hrnek čerstvé thajské bazalky
  • Šťáva z 1 limetky
  • Solamyl na zahuštění (volitelné)

Postup

  1. V hluboké pánvi nebo woku rozehřejte malou část kokosového mléka. Přidejte kari pastu a míchejte, dokud nezačne krásně vonět.
  2. Přidejte nakrájené kuřecí maso a orestujte jej, dokud nebude ze všech stran bílé.
  3. Přidejte zbytek kokosového mléka, rybí omáčku a cukr. Promíchejte a přiveďte k varu.
  4. Přidejte thajskou zeleninu a vařte dalších 5-10 minut, než bude zelenina měkká.
  5. Pokud chcete hustší omáčku, můžete přidat trochu solamylu rozpuštěného ve vodě a vařit další dvě minuty.
  6. Na závěr vmíchejte čerstvou thajskou bazalku a limetkovou šťávu, promíchejte a zkontrolujte ochucení.
  7. Podávejte s čerstvě uvařenou jasmínovou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *