15. 11. 2025
Autor: Michal Němeček

zdroj: Recepty 24/7
Objevte chutě Thajska s tímto autentickým receptem na thajský zelený kari s kuřetem! Tento pikantní a bohatý pokrm nabízí dokonalou kombinaci krémového kokosového mléka, ostré zelené kari pasty a šťavnatého kuřecího masa. V našem podrobném návodu naleznete snadné kroky a tipy, jak připravit dokonalé thajské kari doma. Vhodné pro milovníky exotických chutí a ideální pro každý speciální oběd či večeři. Přineste kousek Thajska na svůj jídelní stůl s tímto lahodným a osvěžujícím jídlem. Nezapomeňte na doporučení k doplnění chutí, jako jsou čerstvá bazalka, koriandr a limetka!
Suroviny
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce zeleného kari pasty
- 500 g kuřecích prsíček, nakrájených na kousky
- 1 balení thajské zeleniny (např. bambusové výhonky, baby kukuřice, zelené fazolky)
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru (ideálně palmového)
- 1 hrnek čerstvé thajské bazalky
- Šťáva z 1 limetky
- Solamyl na zahuštění (volitelné)
Postup
- V hluboké pánvi nebo woku rozehřejte malou část kokosového mléka. Přidejte kari pastu a míchejte, dokud nezačne krásně vonět.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a orestujte jej, dokud nebude ze všech stran bílé.
- Přidejte zbytek kokosového mléka, rybí omáčku a cukr. Promíchejte a přiveďte k varu.
- Přidejte thajskou zeleninu a vařte dalších 5-10 minut, než bude zelenina měkká.
- Pokud chcete hustší omáčku, můžete přidat trochu solamylu rozpuštěného ve vodě a vařit další dvě minuty.
- Na závěr vmíchejte čerstvou thajskou bazalku a limetkovou šťávu, promíchejte a zkontrolujte ochucení.
- Podávejte s čerstvě uvařenou jasmínovou rýží.




