15. 11. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Dak galbi, tradiční korejské jídlo, které spojuje pikantní kuřecí maso s rýží a zeleninou. Vyzkoušejte tento lahodný recept a dopřejte si chuťový zážitek plný exotických koření a výrazných chutí. Sledujte návod na přípravu a uvařte si lahodné jídlo plné aroma a chuti.
Suroviny
- 500g kuřecích prsou, nakrájených na plátky
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce čili omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 lžička koření na grilování
- 2 lžíce oleje
- hořčičná semínka a jarní cibulka na ozdobu
Postup
- Smíchejte sójovou omáčku, čili omáčku, cukr, česnek, pepř a koření na grilování.
- Přidejte nakrájená kuřecí prsa a nechte marinovat minimálně 1 hodinu nebo nejlépe přes noc.
- Na pánvi rozpalte olej a osmažte nakrájenou cibuli do sklovata.
- Přidejte marinované kuřecí maso a smažte dozlatova.
- Po dokončení smažení posypte hořčičnými semínky a jarní cibulkou.
- Podávejte s rýží nebo salátem.




