15. 11. 2025
Autor: Petr Kolář
Dak galbi – pikantní kuřecí maso
zdroj: Recepty 24/7

Dak galbi, tradiční korejské jídlo, které spojuje pikantní kuřecí maso s rýží a zeleninou. Vyzkoušejte tento lahodný recept a dopřejte si chuťový zážitek plný exotických koření a výrazných chutí. Sledujte návod na přípravu a uvařte si lahodné jídlo plné aroma a chuti.

Suroviny

  • 500g kuřecích prsou, nakrájených na plátky
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce čili omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 lžička koření na grilování
  • 2 lžíce oleje
  • hořčičná semínka a jarní cibulka na ozdobu

Postup

  1. Smíchejte sójovou omáčku, čili omáčku, cukr, česnek, pepř a koření na grilování.
  2. Přidejte nakrájená kuřecí prsa a nechte marinovat minimálně 1 hodinu nebo nejlépe přes noc.
  3. Na pánvi rozpalte olej a osmažte nakrájenou cibuli do sklovata.
  4. Přidejte marinované kuřecí maso a smažte dozlatova.
  5. Po dokončení smažení posypte hořčičnými semínky a jarní cibulkou.
  6. Podávejte s rýží nebo salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *