16. 11. 2025
Autor: Petr Kolář
Ryba v sójové omáčce a zázvoru
zdroj: Recepty 24/7

Chutná ryba v exotické sójové omáčce s příjemnou příchutí zázvoru. Skvělá kombinace jemného masa ryby a intenzivních asijských chutí. Vyzkoušejte recept na rybu v sójové omáčce a zázvoru a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 4 filety ryby (losos, treska, platýs)
  • ½ hrnku sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžičky mletého zázvoru
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžíce oleje
  • šťáva z 1 citronu
  • čerstvá nasekaná petrželka na ozdobení

Postup

  1. V míse smíchejte sójovou omáčku, med, zázvor, česnek, olej a citronovou šťávu.
  2. Přidejte rybu a nechte marinovat v lednici minimálně 30 minut.
  3. Rybu vyndejte z marinády a usmažte na rozpálené pánvi z obou stran, dokud není křehká a zlatavá.
  4. Při servírování pokapejte marinádou a posypte nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *