17. 11. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si autentickou japonskou lahůdku s naším receptem na domácí ramen s hovězím masem. Tento bohatý a lahodný pokrm je plný chutí a vůní, které vás okouzlí. Naučte se, jak připravit tuto tradiční polévku plnou šťavnatého hovězího masa, čerstvé zeleniny a aromatického vývaru. Sledujte tento jednoduchý recept a připravte si skvělý ramen doma!
Suroviny
- 200g hovězího masa
- 200g ramen nudlí
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 4 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička olivového oleje
- 1 litr vývaru
- Sůl, pepř, chili podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
- Přidejte na kostky nakrájené hovězí maso a restujte, dokud není maso propečené.
- Přilijte vývar a přiveďte k varu. Přidejte sójovou omáčku, rybí omáčku a další koření.
- Přidejte ramen nudle a vařte podle návodu na obalu, dokud nejsou nudle měkké.
- Přelijte do misky a můžete ozdobit bylinkami nebo nakrájenou zeleninou. Dobrou chuť!




