21. 11. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Zkuste připravit lahodnou tempuru z různých druhů kořenové zeleniny. Tento křupavý japonský pokrm je skvělým způsobem, jak si vychutnat zdravou a chutnou vegetariánskou alternativu k tradičnímu tempuru. Sledujte náš jednoduchý recept a naučte se, jak připravit tempuru z kořenové zeleniny, která potěší vaše chuťové buňky.
Suroviny
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 batát
- 1 celer
- 100g hladké mouky
- 1 vejce
- 150ml studené vody
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Oloupejte a nakrájejte kořenovou zeleninu na tenké plátky nebo proužky.
- Ve velké míse smíchejte mouku, vejce a vodu dohladka. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Rozpalte olej ve vysoce hrnci nebo pánvi na 180 stupňů C.
- Ponořte plátky zeleniny do těsta a vložte je do horkého oleje.
- Smažte zeleninu do zlatova, asi 2-3 minuty na každé straně.
- Vyjměte zeleninu z oleje a nechte ji okapat na papírovém ubrousku.
- Smažte zbylou zeleninu stejným způsobem.
- Servírujte teplé s omáčkou podle chuti.




