21. 11. 2025
Autor: Petr Kolář
Tempura z kořenové zeleniny
zdroj: Recepty 24/7

Zkuste připravit lahodnou tempuru z různých druhů kořenové zeleniny. Tento křupavý japonský pokrm je skvělým způsobem, jak si vychutnat zdravou a chutnou vegetariánskou alternativu k tradičnímu tempuru. Sledujte náš jednoduchý recept a naučte se, jak připravit tempuru z kořenové zeleniny, která potěší vaše chuťové buňky.

Suroviny

  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 batát
  • 1 celer
  • 100g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 150ml studené vody
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte kořenovou zeleninu na tenké plátky nebo proužky.
  2. Ve velké míse smíchejte mouku, vejce a vodu dohladka. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  3. Rozpalte olej ve vysoce hrnci nebo pánvi na 180 stupňů C.
  4. Ponořte plátky zeleniny do těsta a vložte je do horkého oleje.
  5. Smažte zeleninu do zlatova, asi 2-3 minuty na každé straně.
  6. Vyjměte zeleninu z oleje a nechte ji okapat na papírovém ubrousku.
  7. Smažte zbylou zeleninu stejným způsobem.
  8. Servírujte teplé s omáčkou podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *