22. 11. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Chcete si připravit tradiční korejskou pochoutku doma? Vyzkoušejte náš recept na chutné kimchi, což je korejská fermentovaná zelenina plná probiotik a bohatá na vitamíny. S využitím bílého zelí, ředkviček, mrkve a dalších ingrediencí vytvoříte lahodnou a osvěžující přílohu, která se skvěle hodí k rýži, masu nebo třeba na sendvič. S naším receptem na kimchi uděláte radost nejen sobě, ale i svému trávicímu systému!
Suroviny
- 1 hlávka čínského zelí
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 100g ředkviček
- 2 lžíce soli
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce koření Kimchi (pokud máte)
Postup
- Čínské zelí nakrájejte na menší kousky a dejte do mísy. Posypte solí a nechte odstát asi 2 hodiny.
- Mezitím nakrájejte ostatní zeleninu na tenké proužky nebo plátky.
- Po 2 hodinách zelí propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat.
- Do zelí přidejte nakrájenou zeleninu a vše promíchejte s rybí omáčkou, cukrem a kořením Kimchi.
- Přendejte do uzavíratelné nádoby a nechte fermentovat minimálně 2 dny (čím déle necháte kimchi kvasit, tím intenzivnější bude chuť).




