22. 11. 2025
Autor: Petr Kolář
Kimchi (korejská fermentovaná zelenina)
zdroj: Recepty 24/7

Chcete si připravit tradiční korejskou pochoutku doma? Vyzkoušejte náš recept na chutné kimchi, což je korejská fermentovaná zelenina plná probiotik a bohatá na vitamíny. S využitím bílého zelí, ředkviček, mrkve a dalších ingrediencí vytvoříte lahodnou a osvěžující přílohu, která se skvěle hodí k rýži, masu nebo třeba na sendvič. S naším receptem na kimchi uděláte radost nejen sobě, ale i svému trávicímu systému!

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 100g ředkviček
  • 2 lžíce soli
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce koření Kimchi (pokud máte)

Postup

  1. Čínské zelí nakrájejte na menší kousky a dejte do mísy. Posypte solí a nechte odstát asi 2 hodiny.
  2. Mezitím nakrájejte ostatní zeleninu na tenké proužky nebo plátky.
  3. Po 2 hodinách zelí propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat.
  4. Do zelí přidejte nakrájenou zeleninu a vše promíchejte s rybí omáčkou, cukrem a kořením Kimchi.
  5. Přendejte do uzavíratelné nádoby a nechte fermentovat minimálně 2 dny (čím déle necháte kimchi kvasit, tím intenzivnější bude chuť).

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *