23. 11. 2025
Autor: Michal Němeček
Japonské kuře Teriyaki
zdroj: Recepty 24/7

Objevte lahodný recept na japonské kuře Teriyaki! Toto tradiční jídlo, které kombinuje sladké a křehké kuřecí maso s bohatou teriyaki omáčkou, je ideální volbou pro rodinnou večeři nebo speciální příležitost. V našem podrobném receptu najdete jednoduchý postup přípravy, seznam ingrediencí a tipy na to, jak dosáhnout dokonale karamelizovaného kuřete. Užijte si autentickou chuť Japonska přímo u vás doma!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa bez kůže a kostí
  • 1/4 šálku sójové omáčky
  • 1/3 šálku čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • 3 lžíce medu
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 palcový kousek čerstvého zázvoru, nasekaný
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu rozpuštěného ve 2 lžících vody
  • sezamová semínka (nepovinné)
  • nasekaná zelená cibulka pro ozdobu (nepovinné)

Postup

  1. Ve střední misce smíchejte sójovou omáčku, pomerančovou šťávu, med, rýžový ocet, sezamový olej, nasekaný česnek a zázvor dohladka.
  2. Kuřecí prsa položte do uzavíratelného plastového sáčku a přidejte marinádu. Uzavřete sáček a maso promněte, aby bylo marinádou pokryté ze všech stran. Nechte marinovat v lednici nejméně 30 minut, ideálně déle.
  3. Grilovací pánev nebo velkou pánev rozpalte na střední teplotu. Vyjměte kuřecí prsa z marinády a osušte je. Marinádu si ponechte.
  4. Kuřecí prsa grilujte nebo pečte na pánvi z obou stran do zlatova a do křupava, asi 6-7 minut na každou stranu, záleží na tloušťce prsou.
  5. Mezitím, zbylou marinádu přiveďte k varu v malém hrnci. Přilijte rozpuštěný kukuřičný škrob a míchejte, dokud omáčka nezhoustne, asi 1-2 minuty.
  6. Hotové kuřecí prsa nakrájejte na pruhy a podávejte přelité teriyaki omáčkou. Posypte sezamovými semínky a ozdobte nasekanou zelenou cibulkou, je-li použita.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *