
Thajská nudlová polévka je lahodná kombinace exotických koření a čerstvých surovin. Připravte si doma tento tradiční thajský pokrm plný chuti a vůní Asie. S tímto receptem na kořeněnou thajskou nudlovou polévku si užijete skvělou chuťovou explozi, která vám zahřeje duši i tělo. Naučte se, jak snadno a rychle připravit tuto lahodnou polévku plnou exotických ingrediencí.
Suroviny
- 200g rýžových nudlí
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 červená paprika
- 400ml kokosového mléka
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 lžičky červené kari pasty
- 1 lžička kurkumy
- 2 lžíce rybí omáčky
- Šťáva z 1 limetky
- Čerstvá koriandr a bazalka (na ozdobení)
Postup
1. Vařte nudle podle návodu na obalu, sceďte a strčte do misky.
2. Na pánvi si osmažte na olivovém oleji cibuli a česnek, přidejte nakrájené mrkve a papriku a chvíli restujte.
3. Přidejte kari pastu a kurkumu, promícháme a podlijte kokosovým mlékem a vývarem.
4. Přidejte rybí omáčku a vaříme asi 10 minut. Přidejte limetku a dochuťte solí.
5. Polévku nalijte na nudle a ozdobte čerstvým koriandrem a bazalkou.






