24. 11. 2025
Autor: Petr Kolář
Kimchi, tradiční korejský fermentovaný pokrm
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte si doma připravit tradiční korejský pokrm Kimchi! Tento lahodný a osvěžující fermentovaný pokrm je plný chuti a prospěšných probiotik, které prospívají vašemu trávení a imunitnímu systému. S naším receptem na Kimchi si můžete jednoduše připravit domácí verzi tohoto korejského kulinářského pokladu. Podívejte se na náš jednoduchý postup a vyzkoušejte si ho dnes!

Suroviny

  • 1 hlávka zelí čínského
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce soli
  • 2 lžíce korejské červené papriky (gochugaru)
  • 1 lžíce rybí omáčky (guk ganjang)
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce mleté zázvorové pasty

Postup

  1. Nařežeme zelí, mrkev a cibuli na tenké proužky.
  2. V míse smícháme zelí, mrkev, cibuli, prolisovaný česnek, sůl, korejskou papriku, rybí omáčku, cukr a zázvorovou pastu.
  3. Důkladně promícháme a necháme asi 2 hodiny odležet, aby se zelí zkyselo.
  4. Přesuneme do uzavíratelné nádoby a necháme fermentovat při pokojové teplotě 2-3 dny.
  5. Poté přesuneme do lednice a necháme odležet minimálně další týden, ideálně déle.
  6. Hotový kimchi můžeme podávat jako přílohu nebo ho využít například při vaření rizota nebo polévky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *