24. 11. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte si doma připravit tradiční korejský pokrm Kimchi! Tento lahodný a osvěžující fermentovaný pokrm je plný chuti a prospěšných probiotik, které prospívají vašemu trávení a imunitnímu systému. S naším receptem na Kimchi si můžete jednoduše připravit domácí verzi tohoto korejského kulinářského pokladu. Podívejte se na náš jednoduchý postup a vyzkoušejte si ho dnes!
Suroviny
- 1 hlávka zelí čínského
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce soli
- 2 lžíce korejské červené papriky (gochugaru)
- 1 lžíce rybí omáčky (guk ganjang)
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce mleté zázvorové pasty
Postup
- Nařežeme zelí, mrkev a cibuli na tenké proužky.
- V míse smícháme zelí, mrkev, cibuli, prolisovaný česnek, sůl, korejskou papriku, rybí omáčku, cukr a zázvorovou pastu.
- Důkladně promícháme a necháme asi 2 hodiny odležet, aby se zelí zkyselo.
- Přesuneme do uzavíratelné nádoby a necháme fermentovat při pokojové teplotě 2-3 dny.
- Poté přesuneme do lednice a necháme odležet minimálně další týden, ideálně déle.
- Hotový kimchi můžeme podávat jako přílohu nebo ho využít například při vaření rizota nebo polévky.




