25. 11. 2025
Autor: Petr Kolář
Bakso – indonéská nudlová polévka
zdroj: Recepty 24/7

Bakso je tradiční indonéská polévka plná bohatých chutí a aromatických koření. Tato lahodná nudlová polévka obsahuje masové kuličky, zeleninu a bylinky, které vám dodají energii a zahřejí v chladných dnech. Vyzkoušejte tento autentický recept a pochutnejte si na exotické lahůdce připravené v pohodlí vaší vlastní kuchyně.

Suroviny

  • 250g rýžových nudlí
  • 300g mletého hovězího masa
  • 4 stroužky česneku
  • 1 červená cibule
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička čerstvého zázvoru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 litr hovězího vývaru
  • Koriandr a jarní cibulka na ozdobení

Postup

  1. Nejprve si připravte nudle podle návodu na balení a odložte stranou.
  2. V mixéru rozmixujte česnek, cibuli, kari koření, papriku, kmín, zázvor, sůl a pepř dohladka pasty.
  3. V hrnci rozpalte olej a orestujte směs koření a cibule, dokud nezačne vonět.
  4. Přidejte mleté maso a smažte ho dozlatova.
  5. Přilijte vývar a nechte polévku vařit asi 15 minut.
  6. Poté přidejte nudle a vařte dalších 5 minut.
  7. Přidejte sójovou omáčku a dochutte podle chuti.
  8. Po přelití do misky ozdobte koriandrem a jarní cibulkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *