25. 11. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Bakso je tradiční indonéská polévka plná bohatých chutí a aromatických koření. Tato lahodná nudlová polévka obsahuje masové kuličky, zeleninu a bylinky, které vám dodají energii a zahřejí v chladných dnech. Vyzkoušejte tento autentický recept a pochutnejte si na exotické lahůdce připravené v pohodlí vaší vlastní kuchyně.
Suroviny
- 250g rýžových nudlí
- 300g mletého hovězího masa
- 4 stroužky česneku
- 1 červená cibule
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička čerstvého zázvoru
- 1 lžička soli
- 1 lžička černého pepře
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 litr hovězího vývaru
- Koriandr a jarní cibulka na ozdobení
Postup
- Nejprve si připravte nudle podle návodu na balení a odložte stranou.
- V mixéru rozmixujte česnek, cibuli, kari koření, papriku, kmín, zázvor, sůl a pepř dohladka pasty.
- V hrnci rozpalte olej a orestujte směs koření a cibule, dokud nezačne vonět.
- Přidejte mleté maso a smažte ho dozlatova.
- Přilijte vývar a nechte polévku vařit asi 15 minut.
- Poté přidejte nudle a vařte dalších 5 minut.
- Přidejte sójovou omáčku a dochutte podle chuti.
- Po přelití do misky ozdobte koriandrem a jarní cibulkou.




