26. 11. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit tradiční korejskou specialitu – kimchi! Vyzkoušejte recept na nakládanou zeleninu plnou chutí a probiotik, která navíc prospívá trávení a imunitnímu systému. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si doma lahodnou a zdravou korejskou pochoutku.
Suroviny
- 1 hlávka zelí (např. čínské zelí)
- 1 mrkev
- 1 ředkvička
- 1 cibule
- 1 paprika
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce koření na kimchi (např. korejská čili pasta gochujang)
- 1 lžíce rybí omáčka
Postup
- Zelí nakrájejte na menší kusy a osolte, nechte odležet asi 1-2 hodiny, aby pustilo šťávu.
- Oloupejte a nastrouhejte mrkev, ředkvičku, cibuli a papriku.
- Česnek utřete na kaši.
- Smíchejte nakrájenou zeleninu se solí, cukrem, kořením na kimchi, rybí omáčkou a česnekem.
- Vložte směs do skleněné nádoby a dobře ji zakryjte, nechte fermentovat v lednici alespoň 2-3 dny.
- Podávejte jako přílohu k hlavním jídlům nebo jako samostatnou pochoutku.




