4. 12. 2025
Autor: Petr Kolář
Bibimbap – tradiční korejské smíchané rýže
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je tradiční korejské jídlo skládající se z míchané rýže s různými druhy zeleniny, masa a vajíčka. Tento barevný a chutný pokrm je oblíbenou pochoutkou jak doma, tak v restauracích. Naučte se, jak připravit bibimbap doma a poznejte nezapomenutelné korejské chuťové zážitky! Navštivte naše webové stránky a objevte recepty na další korejské lahůdky. Buon appétit!

Suroviny:

  • 400g vařené rýže
  • 200g hovězího masa (nebo tofu pro vegetariány)
  • 1 mrkev
  • 1 okurka
  • 1 hrst špenátu
  • 3 vajíčka
  • 1 česneková stroužek
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička koření gochujang (korejská chilli pasta, volitelné)

Postup:

  1. Na pánvi orestujte nakrájené hovězí maso (nebo tofu) se stroužkem česneku a sójovou omáčkou.
  2. V nepřilnavé pánvi připravte tři volská oka.
  3. Mrkvi a okurku nakrájejte na tenké proužky.
  4. V misce smíchejte cukr, sezamový olej a gochujang.
  5. Na talíři rozprostřete vařenou rýži a na ni přidejte připravené přísady (maso, zeleninu a volská oka).
  6. Po pstrouhání omáčky přes míchaný pokrm.
  7. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *