4. 12. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap je tradiční korejské jídlo skládající se z míchané rýže s různými druhy zeleniny, masa a vajíčka. Tento barevný a chutný pokrm je oblíbenou pochoutkou jak doma, tak v restauracích. Naučte se, jak připravit bibimbap doma a poznejte nezapomenutelné korejské chuťové zážitky! Navštivte naše webové stránky a objevte recepty na další korejské lahůdky. Buon appétit!
Suroviny:
- 400g vařené rýže
- 200g hovězího masa (nebo tofu pro vegetariány)
- 1 mrkev
- 1 okurka
- 1 hrst špenátu
- 3 vajíčka
- 1 česneková stroužek
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička koření gochujang (korejská chilli pasta, volitelné)
Postup:
- Na pánvi orestujte nakrájené hovězí maso (nebo tofu) se stroužkem česneku a sójovou omáčkou.
- V nepřilnavé pánvi připravte tři volská oka.
- Mrkvi a okurku nakrájejte na tenké proužky.
- V misce smíchejte cukr, sezamový olej a gochujang.
- Na talíři rozprostřete vařenou rýži a na ni přidejte připravené přísady (maso, zeleninu a volská oka).
- Po pstrouhání omáčky přes míchaný pokrm.
- Dobrou chuť!






