5. 12. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Lahodná hovězí polévka Pho je tradiční vietnamská specialita plná aromatu a chuti. V našem receptu vám ukážeme, jak snadno a rychle připravit toto lahodné jídlo plné exotických ingrediencí. Vychutnejte si lahodnou hovězí polévku Pho jako teplou a zdravou večeři nebo oběd. S naším receptem si připravíte skvělou polévku na první pokrm plnou exotických a lahodných chutí. Nenechte si ujít tuto lahodnou pochoutku!
Suroviny
- 500 g hovězího masa (najlépe roštěnec)
- 1 velká cibule
- 4 hřebíčky
- 2 kuličky nového koření
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 300 g rýžových nudlí
- čerstvá koriandr a mátové lístky
- 2 limety
- čerstvá chilli paprička dle chuti
- hořčice
Postup
- Na suché pánvi lehce opečeme cibuli, hřebíček a nové koření.
- Pokrájíme hovězí maso na tenké plátky.
- Do hrnce nalijeme 2 litry vody a přidáme opékanou cibuli a koření.
- Přiveďte k varu a vložte hovězí maso. Vařte asi 40 minut, dokud maso nezměkne. Mezitím odstraňujte pěnu, která se na povrchu vytváří.
- V hrnci s vařící se vodou uvařte rýžové nudle dle návodu na obalu. Opláchněte je studenou vodou.
- Ocet na kyselost si napravte limetkami, rybí omáčkou a trochou cukru dle chuti.
- Maso nakrájejte na jemné plátky, namočte do omáčky a nechte louhovat.
- Na talíři naservírujte vařené nudle, maso, čerstvé bylinky a zalijte vroucí vývarem.
- Můžete dochutit hořčicí, limetkou a chilli papričkou pro pikantní chuť.




