7. 12. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Zdravá verze tradiční thajské speciality – kuřecí pad thai s luštěninami. Lehce kořeněné kuřecí maso smíchané s těstovinami, zeleninou a luštěninami v exotické omáčce. Skvělá kombinace chutí a živin pro celou rodinu! Vyzkoušejte náš recept na výjimečně lahodné jídlo plné aromatických thajských vlivů.
Suroviny:
- 200g rýžových nudlí
- 300g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 200g luštěnin (např. černé fazole, cizrna)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 limetka
- hrst lístkového petrželového nebo koriandrového listu
- špetka mletého červeného pepře
Postup:
- Uvařte rýžové nudle dle návodu na obalu, sceďte a nechte stranou.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájené kuřecí maso.
- Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte na kolečka nakrájenou mrkev a luštěniny.
- Přidejte uvařené nudle, zalijte omáčkami, přidejte cukr a nastrouhanou kůru z limetky.
- Prohřejte a dochuťte špetkou mletého červeného pepře.
- Servírujte s nasekaným petrželovým nebo koriandrovým listem na ozdobení.




