15. 12. 2025
Autor: Petr Kolář
Tajský zeleninový wok s krevetami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na tajský zeleninový wok s krevetami plný exotických chutí a vůní. Připravte si tento rychlý a zdravý pokrm plný křupavých zelenin a lahodných krevet ve sladko-kyselé tajské omáčce. Skvělá volba pro milovníky thajské kuchyně!

Suroviny

  • 250g krevet
  • 1 červená paprika
  • 1 cuketa
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 pór
  • 100g bambusových výhonků
  • 100g čerstvého ananasu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička chilli omáčky
  • 1 lžička kari pasty
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • na podávání: vařená rýže nebo nudle

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte cibuli, česnek, papriku, cuketu, mrkev a lórek na tenké proužky.
  2. Na rozpáleném oleji orestujte nakrájenou cibuli a česnek.
  3. Přidejte krevety a za stálého míchání smažte dozlatova.
  4. Přisypte kari pastu a na pár minut restujte.
  5. Přidejte nakrájenou papriku, cuketu, mrkev, lórek a bambusové výhonky. Restujte asi 5 minut a občas promíchejte.
  6. Přilijte sójovou omáčku, chilli omáčku a pokračujte v restování dalších 5 minut.
  7. Na závěr přidejte nakrájený čerstvý ananas a promíchejte.
  8. Ochutnejte a podle chuti osolte a opepřete.
  9. Smaženou zeleninu s krevetami podávejte s vařenou rýží nebo nudlemi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *