15. 12. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tajský zeleninový wok s krevetami plný exotických chutí a vůní. Připravte si tento rychlý a zdravý pokrm plný křupavých zelenin a lahodných krevet ve sladko-kyselé tajské omáčce. Skvělá volba pro milovníky thajské kuchyně!
Suroviny
- 250g krevet
- 1 červená paprika
- 1 cuketa
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 pór
- 100g bambusových výhonků
- 100g čerstvého ananasu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička chilli omáčky
- 1 lžička kari pasty
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
- na podávání: vařená rýže nebo nudle
Postup
- Oloupejte a nakrájejte cibuli, česnek, papriku, cuketu, mrkev a lórek na tenké proužky.
- Na rozpáleném oleji orestujte nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte krevety a za stálého míchání smažte dozlatova.
- Přisypte kari pastu a na pár minut restujte.
- Přidejte nakrájenou papriku, cuketu, mrkev, lórek a bambusové výhonky. Restujte asi 5 minut a občas promíchejte.
- Přilijte sójovou omáčku, chilli omáčku a pokračujte v restování dalších 5 minut.
- Na závěr přidejte nakrájený čerstvý ananas a promíchejte.
- Ochutnejte a podle chuti osolte a opepřete.
- Smaženou zeleninu s krevetami podávejte s vařenou rýží nebo nudlemi.




