17. 12. 2025
Autor: Petr Kolář
Sate ayam – indonéská kura na špejli
zdroj: Recepty 24/7

Indonéská kura na špejli, známá jako Sate Ayam, je lahodné pokrm z kousků kuřecího masa marinovaných v exotických kořeněných omáčkách a pečených na grilu. Tento recept je inspirací z jihovýchodní Asie a přináší do vaší kuchyně nezapomenutelné chuťové zážitky. Vyzkoušejte ho a udělejte si exotickou večeři plnou lahodných chutí!

Suroviny

  • 400g kuřecího masa
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce kari koření
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 lžíce oleje
  • Špejle na grilování

Postup

  1. Na začátku si připravte marinádu smícháním česneku, cibule, sójové omáčky, kari koření, cukru a oleje v míse.
  2. Poté nakrájejte kuřecí maso na menší kousky a dejte ho do marinády. Nechte ho odpočívat v chladničce alespoň 1 hodinu.
  3. Po odpočinku maso natrhejte na špejle a dejte na gril. Grilujte přibližně 15-20 minut nebo dokud maso není křupavé zvenku a uvnitř upečené.
  4. Sate ayam je indonéský pokrm, který se podává s rýží a omáčkou z arašídů nebo chilli omáčkou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *