17. 12. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Indonéská kura na špejli, známá jako Sate Ayam, je lahodné pokrm z kousků kuřecího masa marinovaných v exotických kořeněných omáčkách a pečených na grilu. Tento recept je inspirací z jihovýchodní Asie a přináší do vaší kuchyně nezapomenutelné chuťové zážitky. Vyzkoušejte ho a udělejte si exotickou večeři plnou lahodných chutí!
Suroviny
- 400g kuřecího masa
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 cibule, nasekaná
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce kari koření
- 1 lžička třtinového cukru
- 1 lžíce oleje
- Špejle na grilování
Postup
- Na začátku si připravte marinádu smícháním česneku, cibule, sójové omáčky, kari koření, cukru a oleje v míse.
- Poté nakrájejte kuřecí maso na menší kousky a dejte ho do marinády. Nechte ho odpočívat v chladničce alespoň 1 hodinu.
- Po odpočinku maso natrhejte na špejle a dejte na gril. Grilujte přibližně 15-20 minut nebo dokud maso není křupavé zvenku a uvnitř upečené.
- Sate ayam je indonéský pokrm, který se podává s rýží a omáčkou z arašídů nebo chilli omáčkou. Dobrou chuť!




