22. 12. 2025
Autor: Petr Kolář
Rendang hovězí maso kokosovým mlékem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční indonéský recept na lahodné rendang s hovězím masem, které vaříme v kokosovém mléce a koření. Kombinace bohatých chutí a exotických koření udělá z tohoto pokrmu vašeho oblíbeného jídla. Podívejte se na návod a uvařte si toto lahodné jídlo doma.

Suroviny

  • 750g hovězího masa (na nudličky nakrájeného)
  • 400ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule (nakrájená na plátky)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 palice skořice
  • 4 hřebíčky
  • 6 kardamomových kuliček
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mleté kurkumy
  • 2 lžičky červené papriky
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 1 lžička soli

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte česnek, skořici, hřebíček a kardamom a restujte 2 minuty.
  3. Přidejte kmín, kurkumu, papriku a cukr a restujte další minutu.
  4. Přidejte maso a smažte ho dozlatova ze všech stran.
  5. Přidejte kokosové mléko a sůl, přiveďte k varu a poté snižte teplotu na minimum.
  6. Pod pokličkou vařte asi 2 hodiny, dokud maso není velmi měkké a omáčka zhoustne.
  7. Rendang servírujte s rýží a okurkovým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *