22. 12. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční indonéský recept na lahodné rendang s hovězím masem, které vaříme v kokosovém mléce a koření. Kombinace bohatých chutí a exotických koření udělá z tohoto pokrmu vašeho oblíbeného jídla. Podívejte se na návod a uvařte si toto lahodné jídlo doma.
Suroviny
- 750g hovězího masa (na nudličky nakrájeného)
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule (nakrájená na plátky)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 1 palice skořice
- 4 hřebíčky
- 6 kardamomových kuliček
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mleté kurkumy
- 2 lžičky červené papriky
- 2 lžičky třtinového cukru
- 1 lžička soli
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek, skořici, hřebíček a kardamom a restujte 2 minuty.
- Přidejte kmín, kurkumu, papriku a cukr a restujte další minutu.
- Přidejte maso a smažte ho dozlatova ze všech stran.
- Přidejte kokosové mléko a sůl, přiveďte k varu a poté snižte teplotu na minimum.
- Pod pokličkou vařte asi 2 hodiny, dokud maso není velmi měkké a omáčka zhoustne.
- Rendang servírujte s rýží a okurkovým salátem.




