23. 12. 2025
Autor: Petr Kolář
Ryba miso šneci a wasabi
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte originální recept na rybu miso šneci s exotickým dotekem wasabi. Tato lahodná kombinace jemně grilované ryby a pikantní omáčky miso s ostrou chutí wasabi je skvělou volbou pro milovníky japonské kuchyně. Podle receptu nejsou ryba miso šneci a wasabi těžké na přípravu a výsledek stojí za to! Nakrmte své chuťové buňky touto jedinečnou pochoutkou. Užijte si nezapomenutelný gastronomický zážitek s touto japonskou inspirací.

Suroviny:

  • 4 filety ryby (losos, tuňák, mořský vlk)
  • 4 lžíce miso pasty
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička oleje
  • Wasabi pasta

Postup:

  1. Smíchejte miso pastu, sójovou omáčku, zázvor, česnek, med a olej v misce.
  2. Natřete směsí rybí filety a nechte marinovat minimálně 30 minut.
  3. Předehřejte troubu na 180°C.
  4. Pokryjte pekáč a vložte rybí filety do trouby.
  5. Pečte rybu asi 15-20 minut, dokud není hotová.
  6. Podávejte s wasabi pastou a čerstvým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *