26. 12. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na tradiční korejskou pochoutku – kimchi! Toto pikantní nakládané zelí je plné probiotik a bohaté na chutě. S pomocí našeho receptu si můžete připravit lahodné kimchi přímo v pohodlí vaší kuchyně. Buďte trendy a ochutnejte exotickou korejskou kuchyni!
Suroviny
- 1 hlávka čínského zelí
- 100 g mrkve
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce kimchi pasty
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
Postup
- Čínské zelí nakrájejte na menší kousky, mrkev na nudličky a cibuli na tenké plátky.
- Česnek rozmačkejte a smíchejte s kimchi pastou, rybí omáčkou, cukrem a solí.
- V míse smíchejte připravenou pastu se zeleninou a důkladně promíchejte.
- Nakládanou zeleninu přendejte do sterilizované sklenice a uzavřete víčkem.
- Nechejte kimchi fermentovat na tmavém místě při pokojové teplotě minimálně 2 dny.
- Po dokončení fermentace přesuňte kimchi do lednice a skladujte chlazené.




