24. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Carne Asada.
zdroj: Recepty 24/7

Carne Asada je tradiční mexické jídlo, připravované z kousků vyzrálého a marinovaného hovězího masa. Tento chutný recept spojuje pikantní a citrusové chutě, které doplňují chuťové pohárky. Skvělým doplňkem k Carne Asada je také čerstvá guacamole a tortilové placky. Vydejte se na gastronomickou cestu do Mexika a vyzkoušejte tento lahodný a jednoduchý recept na Carne Asada.

Suroviny:

  • 900 g hovězího masa na grilování (např. řízek z roštěné)
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 citron, šťáva
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky pálivé papriky
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mletého pepře
  • 1 lžička soli

Postup:

  1. Připravte marinádu smícháním česneku, citronové šťávy, olivového oleje, sójové omáčky, pálivé papriky, kmínu, pepře a soli v misce.
  2. Vložte hovězí maso do misky s marinádou a důkladně jej potřete marinádou z obou stran.
  3. Zabalte misku s masem do alobalu a nechte maso marinovat v lednici po dobu nejméně 2 hodin, ideálně přes noc.
  4. Gril nebo pánvi zahřejte na střední teplotu.
  5. Opatrně vyjměte maso z alobalu a položte ho na rozpálený gril nebo pánvi.
  6. Smažte maso z obou stran po dobu přibližně 5-7 minut, nebo dokud není maso grilované a dostatečně upečené.
  7. Vyjměte maso z tepla a nechte ho chvíli odpočinout, aby se šťávy mohly rozprostřít dovnitř masa.
  8. Nařežte maso na tenké plátky a podávejte s čerstvou limetkovou šťávou, nacho salsy a tortilami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *