31. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Vyšperkujte svůj jídelníček exotickou specialitou z Brazílie - Kuřecí Moqueca. Tento chutný recept kombinuje křehké kuřecí maso, zeleninu a kokosové mléko, což vytváří bohatou a aromatičkou omáčku. Připravte si své chuťové buňky na dobrodružnou cestu s exotickými chutěmi. Získáte nejen výjimečný gastronomický zážitek, ale také zdravou a vyváženou stravu plnou živin. Připravte si Kuřecí Moquecu a dejte svému jídelníčku nový rozměr.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 papriky (červená a žlutá)
- 2 rajčata
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce červené papriky
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky koriandru
- 2 stroužky česneku
- šťáva z 1 limetky
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, rajčata a papriky.
- Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a smažíme, dokud maso není zlatavé.
- Přidáme červenou papriku, mletý kmín, koriandr a rozdrcený česnek. Dobře promícháme.
- Přidáme kokosové mléko a šťávu z limetky.
- Přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni asi 30 minut, nebo dokud není maso měkké.
- Přidáme sůl a pepř podle chuti.
- Servírujeme s rýží nebo chlebem.




