1. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Acarajé plněný krevetami
zdroj: Recepty 24/7

Acarajé plněný krevetami – Originální brazilský recept na křupavou kuličku z fazolového těsta plněnou šťavnatými krevetami. Vyzkoušejte si toto exotické jídlo a přenesete se do chutí Brazílie.

Suroviny

  • 200 g černých fazolí
  • 250 g krevet
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 1 limetka
  • 2 lžíce palmového oleje
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička černého pepře
  • olej na smažení

Postup

  1. Večer předem namočte černé fazole do vody a nechte přes noc odstát.
  2. Druhý den ráno sceděte fazole a umyjte je pod tekoucí vodou.
  3. V míse smíchejte fazole, jemně nasekanou cibuli, nastrouhaný česnek, na jemno nasekanou chilli papričku, šťávu z limetky, palmový olej, kurkumu, kari koření, sůl a pepř. Důkladně promíchejte a nechte chvíli odpočinout, aby se chutě propojily.
  4. Mezitím připravte krevety. Oloupejte je a vyjměte střeva. Osolte je a opepřete podle chuti.
  5. Do hlubšího hrnce nebo fritézy zahřejte olej na střední teplotu.
  6. Formujte placičky z fazolové směsi a do každé placičky vložte jednu krevetu. Uzavřete placičku kolem krevety a vytvarujte ji do tvaru koule.
  7. Pomalu vkládejte acarajé do vroucího oleje a smažte z obou stran do zlatova.
  8. Hotové acarajé nechte okapat na ubrousku, aby se přebytečný olej vstřebal.
  9. Servírujte acarajé s omáčkou a doplňte je čerstvou zeleninou podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *