29. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Kachna s jablky a medem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na kachnu s jablky a medem. Kachna pečená dozlatova s křupavou kůží a sladkokyselou chutí jablka a medu je skvělou volbou pro sváteční tabuli nebo speciální večeři. Podívejte se, jak připravit tento luxusní pokrm a udělejte si radost i vy i svým blízkým.

Suroviny

  • 1 kachna
  • 4 jablka
  • 4 lžíce medu
  • sůl
  • pepř
  • olej

Postup

  1. Nejprve si důkladně omyjeme kachnu a osušíme ji kuchyňským papírem.
  2. Osolíme a opepříme z obou stran.
  3. Jablka oloupeme a nakrájíme na silné plátky.
  4. Vložíme kousek másla do pánve a necháme rozpustit.
  5. Kachnu opečeme z každé strany asi 5-7 minut, dokud není zlatavá.
  6. Přidáme nakrájená jablka a med.
  7. Pomažeme kachnu medem z obou stran a restujeme dalších 5-7 minut.
  8. Kachnu vyndáme z pánve, necháme ji na pokojové teplotě odpočinout.
  9. Poté jemně nakrájíme na plátky a podáváme s restovanými jablky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *